Bergeveaux

Chambres d’hôtes – Chalets d’hôtes – Restaurant ___________________________________________________________

Een reis door de Auvergne in 8 etappes …

 

1 VULKANISCH

Elke reis begint met een openbaring. De vulkanen van de Auvergne zijn nog vrij jong en levendig, ze steken hun grillige vormen niet onder stoelen of banken. Hun bombastische oorsprong heeft hen een zeldzame biodiversiteit meegegeven. Hun lichte structuur filtert het regenwater tot een zuiver mineraalwater. Hun kwetsbaarheid dwingt ongewild respect af. Twee regionale natuurparken beschermen en onderhouden deze pittige knapen. Een veelbelovende ontdekkingsreis door de Auvergne kan beginnen.

 

2. ACTIEF

De koffers zijn nog niet uitgepakt of je staat al klaar om in sensaties te duiken waar je lichaam al een moment van top tot teen naar snakt. In de Auvergne kan je wandelen, fietsen, zwemmen, roetjen, vliegen, duiken, galopperen, vissen, enz …. De opsomming vul je naar hartenlust zelf aan met je eigen wensen !

 

3. WINTERS

De skigebieden in de Auvergne zijn niet alleen gezinsvriendelijk, authentiek en gezellig, ze hebben ook een uiterst natuurgerichte en relaxte benadering van de wintersport. Verrassende stralend witte landschappen, een eerlijk en direct contact met de natuur en uiteenlopende activiteiten. Alle wintersporten zijn er uiteraard vertegenwoordigd, ook de nieuwe activiteiten en sporten zoals snowkite, tochten met sledehonden, ijsvissen, ijswatervallen beklimmen, enz …

 

4. VERSTERKEND

De Auvergne is tevens een waterland, een land van bruisende wile wateren en heilzaam bronwater. In de grootste spa van Europa in Vichy vindt je stoombaden, waterstralen, douches, bubbelbaden, massages, peelings of pakkingen, enz ….al deze behandelingen hebben behalve een ontspannende en weldadige werking een belangrijke overeenkomst, ze zijn een bron van wellness en schoonheid. Wat wil je nog meer ?

 

5. GASTVRIJ

Wie reist stopt ook vaak. Neem de Auvergne in een slakkengang om er nadien weer met frisse moed tegen te kunnen. Zet je koffers in een leuke accommodatie, net zo gastvrij en natuurlijk als jijzelf. Geniet van de talrijke regionale producten, ontdek een open en eerlijke keuken. Wie had het over levenskunst ?

 

6. VORSTELIJK

Eersteklas romaanse monumenten, een groot aantal buitengewoon gevarieerde kasten en burchten, een aparte kuurarchitectuur van oost naar west en van noord naar zuid ontbreekt het niet aan gelegenheden om in de tijd te reizen.

 

7. OVERSTELPEND

Zin in een stukje cultuur tussen twee happen frisse lucht ? Tentoonstelling, bioscoop, schouwburg, muziek, …. In de buurt is er steeds wel een evenement gaande. Electro of gewijde muziek, land art of het Michelinmuseum, het toneelkostuummuseum, renaissancefeesten, boogschuttersfeesten,, enz …. De keuze is groot !

 

8. BOEIEND

Wil je een draak zien overvliegen bij een vulkaanmeer ? Je zou graag eens een kalfje geboren zien worden ? Olifanten te eten geven ? Wandeltocht met een ezel ? Een nieuwe wereld vol verrassingen en sensationele belevenissen staat je te wachten voor een reis die eeuwig zou kunnen en moeten duren.