Bergeveaux

Chambres d’hôtes – Chalets d’hôtes – Restaurant ___________________________________________________________

BERGEVEAUX

Chambres & Chalets d’hôtes

Genieten in het ‘ groene hart ‘ van Frankrijk,
de Auvergne/Puy de Dôme

in het Nationaal natuurpark Livradois Forez.

Bergeveaux is een Chambres en Chalets d’hôtes gelegen in de Auvergne, het departement Puy de Dome, midden in het Nationaal natuurpark Livradois Forez , in de gemeente Bertignat.
In 2015 openden wij – Johan en Sabine - de deuren van onze landelijk gelegen Chambres & Chalets d’hôtes in een gerenoveerde boerderij op een terrein van 6ha en daterend van 1912, gelegen op een hoogte van 550m binnen één van de grootste natuurparken van ‘La douce France ‘ en gekend voor zijn nog ongerepte en ruim uitgestrekte natuur Bergeveaux is de ideale uitvalsbasis voor natuurliefhebbers, wandeliefhebbers, fietsliefhebbers maar u kan er ook komen genieten van de rust of gewoon even onthaasten. Gezien wij gelegen zijn tussen de steden Thiers en Ambert kan u in onze regio uiteraard ook wat cultuur opsnuiven via een bezoek aan Clermont Ferrand, Le Puy en Velay, Thiers, La Chaise d’ieu of door een bezoek aan de oudste nog werkende papiermolen van Frankrijk ‘Richard de Bas’ in Ambert.Met een uitzonderlijk uitzicht op de Col du Béal en de Col des Sypières verblijven onze gasten bij ons in één van onze drie chalets d’hôtes of in één van onze twee gastenkamers in ons Boerehuisje. Al onze verblijven zijn geschikt voor 2 tot 4 personen en beschikken over hetzelfde comfort : degelijke één- en twee persoonsbedden, de nodige bergruimte, tafel en stoelen, koelkast, Senseo-koffiezet, sateliet tv met alle Belgische en Nederlandse zenders, airco, gratis wifi, eigen badkamer met douche, eigen terras en eigen privé-ingang.
Bergeveaux beschikt tevens aanpalend over een klein restaurantje dat werd ondergebracht in de voormalige hooischuur van de boerderij en dit met behoud van zijn rustiek karakter onder meer door het behoud van de originele muren en balkenconstructie. Wij serveren iedere avond de klassieke keuken aan de hand van dagelijks verse streekproducten en dit aan eerlijke prijzen. Ook ons ruim en dagelijks gevarieerd ontbijt wordt hier opgediend. Ons restaurantje heeft tevens een buitenterras met zicht op de ons omringende cols.
Om onze gasten hun verblijf bij ons nog aangenamer te maken beschikken wij tevens over een verwarmd zwembad met rondom een ruim zonneterras voorzien van ligstoelen, een onmisbare « jeu de boules »baan, tafelvoetbalspel, darts, enz … . Wij beschikken tevens over een « mini-ferme » met paarden, geitjes, kippen, konijnen en ons ezeltje Coco, allen heel mens- en kindvriendelijk.
Bent u in het bezit van een « viervoeter » dan is deze ook steeds welkom bij ons, op ons domein wel steeds aangelijnd. Voor hem/haar stellen wij graag een polyester mand ( dekentje zelf meebrengen ) en een drink- en voederstandaard gratis ter beschikking.
Bergeveaux is het hele jaar door geopend want ook in de winterperiode kan je er genieten van de prachtige natuur, al dan niet bedekt met een laag(je) sneeuw.

 

partnerembleem

 

logo logerenbijbelgeninfrankrijk

beku 2akopiekleina

zoover

logo france voyage