Bergeveaux

Chambres d’hôtes – Chalets d’hôtes – Restaurant ___________________________________________________________

Bergeveaux is …..

een volledig door de Belgisch / Nederlandse eigenaren gerenoveerde boerderij uit 1920 met …

-          Het Boerehuis, dit authentiek “maison en pierre” omvat 2 gastenkamers met afzonderlijke ingang en een gemeenschappelijke ontspanningsruimte.

Op de bovenverdieping is er de familiekamer “Bo” genaamd, deze is voorzien van alle nodige comfort zoals een 2 persoons bed ( 160 x 200 ) en 2 éénpersoonsbedden ( 90 x 200 ), de nodige bergruimte, tafel en stoelen, koelkast, senseo-koffiezet en basis bestek, satelliet televisie met de Belgische én Nederlandse zenders, radio, electrische verwarming voor in de koudere periodes, enz ….Aansluitend de eigen badkamer met inloopdouche.

Deze kamer beschikt tevens over een eigen terras voorzien van tafel, stoelen, parasol, enz …

Op de tussenverdieping hebben we onze gemeenschappelijke ontspanningsruimte met zithoek, tafel en stoelen, haardvuur, bibliotheek, een kast met gezelschapspelen en in het keukenhoekje staan een microwave en een oventje ter beschikking.

Op de benedenverdieping is er de 2 persoonskamer “Femke”, deze is voorzien van alle nodige comfort zoals een 2 persoons bed ( 200 x 160 ), de nodige bergruimte, tafel en stoelen, koelkast, senseo-koffiezet en basis bestek, satelliet televisie met alle Belgische en Nederlandse zenders, radio, electrische verwarming voor in de koudere periodes, enz …..

Aansluitend heeft ook deze kamer zijn eigen badkamer met inloopdouche.

Deze kamer beschikt tevens over een eigen terras voorzien van tafel, stoelen, parasol, enz ….

-          3 Chalets d’hôtes, genaamd “Pieternel”, “Marlies” en “Jelle”, elk 30m² groot en allen geschikt voor 2 tot 4 personen, deze zijn naast elkaar opgebouwd op verschillende niveaus en met oog voor de nodige privacy. Elke chalet d’hôtes is voorzien van alle nodige comfort zoals een 2 persoons bed ( 160 x 200 ), 2 éénpersoonsbedden ( 90 x 200 ) en ondergebracht in een afgesloten en aangebouwde slaapkamer, de nodige bergruimte, tafel en stoelen, koelkast, senseo-koffiezet en basis bestek, satelliet televisie met de Belgische én Nederlandse zenders, radio, airco voor zowel de warmere maanden als de koudere periodes, enz …. Aansluitend de badkamer met douche. Elke Chalet d’hôtes beschikt tevens over een eigen omheind terras voorzien van tafel, stoelen, parasol, enz ….

-          Een restaurantje, ondergebracht in de voormalige hooischuur, klein, knus én gezellig doch zeker authentiek door het behoud van de oorspronkelijke muren en de balkenstructuur. Hier worden zowel het ontbijt als alle andere mogelijke maaltijden ( ’s avonds ) opgediend met ruime keuze uit kleine of iets grotere dagelijks variërende menu’s, voorgerechten, vleesgerechten, visgerechten, nagerechten, streekgerechten, vegetarische gerechten, pasta’s, kindergerechten, zomerse slaatjes, enz ….

Bij goed weer kan u van dit alles genieten op het aansluitend terras.

-          Een verwarmd openluchtzwembad ( 9 x 4 m ) met aanpalend een ruim zonneterras met zicht op het ons omliggende gebergte en voorzien van ligstoelen, stoelen, kinderstoelen, bijzettafeltjes, parasols, enz ….

-          Een jacuzzi waarin u het gehele jaar door kan genieten bij een watertemperatuur van 37° en ( ’s avonds ) zoekend naar een vallende ster of wegdromend bij het mooie geluid van de stilte en de rust.

-          Openlucht recreatie ruimte met speeltuigen voor de kinderen, petanque baan, onze befaamde hangzetels, tafelvoetbal, leeshoekjes, enz ….

-          “mini-ferme” met onze kindvriendelijke kippen, eenden, geiten, konijnen, paarden, katten en niet te vergeten onze ezel “Nestor”, die door onze gasten intussen werd uitgeroepen tot de mascotte van Bergeveaux.

partnerembleem

 

logo logerenbijbelgeninfrankrijk

beku 2akopiekleina

zoover

logo france voyage